LAATSTE NIEUWS


NIEUW LID ANDREW DAVID          25-03-2024

 

Op maandag 25 maart hebben we voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering Andrew David als nieuw lid van vereniging Dweilorkest de Loatbloejers mogen verwelkomen. Andrew had zich 3 maanden hiervoor aangemeld bij de Loatbloejers omdat hij na anderhalf jaar trompet les te hebben gehad graag wilde kijken of hij op muzikaal gebied al zover was of hij in een Dweilorekest kon meespelen en of hem dit ook beviel. Met plezier heeft Andrew 3 maanden meegespeeld op de repetities en door zijn enthousiaste inzet en zijn vergevorderde vaardigheid op de trompet is Andrew een uitstekende aanvulling binnen het Dweilorkest gebleken, we hebben hem dan ook graag officieel als nieuw lid binnen ons Dweilorkest welkom geheten.

We wensen Andrew nog heel veel gezellige en plezierige muzikale jaren in ons midden.   


OPTREDEN AANKOMST SINTERKLAAS EN ZIJN PIETEN IN LENT          18-11-2023

 

Op zaterdag 18 november heeft Dweilorkest de Loatbloejers Sinterklaas en zijn Pieten een warm muzikaal welkom geheten op de Waranda aan de Nevengeul in “Veur Lent”, en ondanks het zeer slechte weer waren er hier zeer veel kinderen met hun ouders bij aanwezig. Omdat het water in de rivier de Waal en dus ook in de Nevengeul flink was gestegen door de regenval van de hieraan voorgaande dagen kon de boot van Sinterklaas helaas niet in Lent aanmeren, de Goedheiligman  arriveerde via het land op een wel heel originele wijze, hij kwam aan per elektrische bakfiets voortgedreven door de Fietspiet. De Loatbloejers hebben de kinderen en hun ouders voorafgaand aan de aankomst van de Sint muzikaal met diverse Sinterklaasliedjes verblijdt die door de in grote getale aanwezige met volle borst werden meegezongen. Het was dit jaar voor het eerst dat de Loatbloejers hun medewerking hebben gegeven aan het onthaal van Sinterklaas in Lent, echter door het zeer enthousiaste publiek zal een vervolg hierop in de toekomst zeker niet uitblijven.

Wij wensen Sinterklaas en zijn Pieten nog een fijne en gezellige Sinterklaastijd toe in Lent.  


NIEUW LID HANNY RENSEN          13-11-2023

 

Op maandag 13 november hebben we voorafgaand aan de repetitie Hanny Rensen als nieuw lid van vereniging Dweilorkest de Loatbloejers mogen verwelkomen. Hanny heeft 3 maanden hieraan voorafgaand op proef meegespeeld op de Hand cymbals om te kijken of dit haar beviel, dit met het oog om Marijke Hagemans op de Hand cymbals op te kunnen gaan volgen. Door haar enthousiaste inzet, haar fijne persoonlijkheid en haar positieve uitstraling is Hanny een uitstekende aanvulling binnen het Dweilorkest gebleken, we hebben haar dan ook graag officieel als nieuw lid binnen ons Dweilorkest welkom geheten. Hanny heeft een zeer goed ritme gevoel, en gebleken is dat ook het bespelen van de grote trom voor haar geen enkel probleem is waardoor we ook een waardig reserve grote trom speelster in ons midden hebben.

We wensen Hanny nog heel veel gezellige en plezierige muzikale jaren in ons midden.     


AFSCHEID VAN MARIJKE HAGEMANS          30-10-2023

 

Op maandag 30 oktober hebben we na de repetitie afscheid genomen van Marijke Hagemans, zij had op de Algemene ledenvergadering van 20 maart al aangegeven dat zij aan het eind van dit jaar zou stoppen als lid van vereniging Dweilorkest de Loatbloejers omdat haar gezondheid haar helaas in de steek begon te laten, de repetities en optredens werden haar helaas allemaal een beetje te veel. Marijke is in juni 2015 samen met haar man Marcel die snaredrum speelde en helaas in september 2018 is overleden, toegetreden als Hand cymbals en Percussie speelster, een taak die zij al deze jaren met veel plezier en toewijding heeft verricht. Het liefst stond Marijke vooraan met haar bekkens om de sfeer er bij de toeschouwers goed in te brengen, en wanneer de Amsterdamse Medley werd gespeeld voor een enthousiast publiek bloeide ze helemaal op en kwam ze soms zelfs helemaal los. Met pijn in ons hart hebben we afscheid van Marijke genomen, ze is altijd een zeer gerespecteerd lid van de vereniging geweest, heeft jarenlang binnen de kleding commissie met haar inbreng en goede zorg haar steentje bijgedragen aan het tenue van de Loatbloejers, heeft altijd voor iedereen binnen de vereniging klaar gestaan en met raad en daad bijgestaan, we zullen Marijke dan ook zeer zeker heel erg gaan missen.

Marijke bedankt voor je inbreng en inzet in de afgelopen jaren bij de Loatbloejers, wij wensen jou heel veel gezondheid en geluk toe voor de toekomst.


NIEUWE INSTRUCTEUR LOUIS PETERS          29-09-2023

 

Na de zomervakantie hebben we Louis Peters mogen verwelkomen als nieuw muzikaal Instructeur van vereniging Dweilorkest de Loatbloejers. Louis is op muzikaal gebied zeer bekend in de wijde omgeving van de regio’s Nijmegen en de Betuwe, en heeft zijn muzikale sporen binnen de wereld van de Dweilorkesten in deze regio’s zeer zeker verdient. Louis is afgestudeerd op het instrument Trompet aan het Conservatorium, schrijft bladmuziek voor de doelgroep Dweilorkesten, is instructeur van diverse Dweilorkesten, en organiseert en dirigeert het jaarlijkse Gevelconcert op de zondag van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten op de gevel van het monument de Waagh aan de Grote Markt in het hart van Nijmegen dat jaarlijks door tal van muziekliefhebbers van over de hele wereld wordt bezocht. Louis kenmerkt zich door een geheel eigen manier van aanpak om een muziekgroep te instrueren, dit soms met een wat hardere aanpak om het gewenste resultaat te kunnen bereiken, en dit vaak met de nodige Louis Peters humor met een onderliggende boodschap die je moet begrijpen of waar je doorheen moet prikken. In de afgelopen weken is Louis een aanwinst gebleken voor de Loatbloejers, we hebben op muzikaal gebied al veel van hem geleerd, en dit heeft het bestuur doen besluiten om definitief met Louis verder te gaan als Instructeur. We hopen in de toekomst onder zijn muzikale leiding naar een hoger niveau te kunnen groeien teneinde nog veel mooie optredens neer te kunnen zetten.

 


AFSCHEID VAN RONALD AARNS          11-09-2023

 

Op maandag 11 september gaf Ronald Aarns na de repetitie aan dat hij tijdens zijn vakantie in het mooie Zwitserland na uitgebreide overwegingen had besloten om op persoonlijke gronden te stoppen als lid van vereniging Dweilorkest de Loatbloejers. Ronald gaf hierbij aan dat hij door zijn drukke leven keuzes moest maken bij de indeling van zijn vrije tijd, en dat hij door enkele veranderingen en voorvallen die binnen de vereniging hadden plaats gevonden tot de conclusie was gekomen dat hij zijn spaarzame vrije tijd liever aan andere zaken gaat besteden. Ronald is in januari 2019 toegetreden tot de Loatbloejers, door de Covid heeft zijn muzikale loopbaan als snaredrum speler anderhalf jaar stil gelegen, echter in de periode 2019 - 2023 is Ronald een zeer gerespecteerd lid van de vereniging geweest waarbij zijn muzikale vaardigheden, zijn altijd positieve uitstraling en zijn humoristische inbreng van groot belang is geweest voor de teamspirit, we zullen Ronald dan ook zeker gaan missen.

Ronald bedankt voor je inbreng en inzet in de afgelopen jaren bij de Loatbloejers, wij wensen jou heel veel succes en geluk toe voor de toekomst.

 


DE BOS DWEILDAG TE ZUTPHEN          09-09-2023

 

Op zaterdag 9 september zijn de Loatbloejers samen met gastspeler Jacko die ons op deze dag op de Bas trombone kwam versterken, om 10.00 uur gezamenlijk per trein uit Lent vertrokken richting Zutphen om aldaar deel te nemen aan de Bos Dweildag. In Brummen stapte het volledige Dweilorkest de Pretband H.O.B. in de trein waarna het direct een muzikaal feestje werd in de “Stilte” coupe. Bij aankomst op het verzamelpunt in Zutphen werden wij voorgesteld aan de ons toegewezen Gastheer Rob en Gastvrouw Rita voor deze dag, werden wij door hun onthaald met koffie, thee en een doos vol met belegde broodjes en kregen wij een fles water uitgereikt i.v.m. de zeer oplopende temperaturen op deze dag tot wel 30 graden. Vanaf 12.00 uur vertrokken alle deelnemende dweilorkesten van het verzamelpunt spelend in defilé door de binnenstad van Zutphen naar hun eerste optredenlocatie, en ondanks dat de Loatbloejers het niet gewend zijn om lopend muziek te spelen werd dit als een schitterende start van deze dweildag ervaren. De Loatbloejers hebben deze middag 4 hele leuke en gezellige optredens neergezet in de bruisende binnenstad van Zutphen waar veel publiek aanwezig was, en na ieder optreden werden wij door Rob en Rita van een heerlijk koud drankje voorzien, chapeau voor de organisatie van deze dag. Na afloop hebben we gezamenlijk een lekker drankje en een heerlijk hapje genoten in Grand Café Pierrot aan de Zutphense Markt waarna we met de trein weer huiswaarts zijn gekeerd.

 

Voor meer foto's van de Bos Dweildag te Zutphen zie het "Foto Album"

 


VERRASSINGS OPTREDEN BIJ SLUITING CADEAUWINKEL BOFLIGT IN DE VAN WELDERENSTRAAT TE NIJMEGEN          12-02-2023

 

Op zondagmiddag 12 februari hebben de Loatbloejers om 17.00 uur een verrassingsoptreden verzorgt om Corry, eigenaresse van Cadeauwinkel  Bofligt in de van Welderenstraat 52a te Nijmegen, een laatste Hart onder de riem te steken ten bate van de definitieve sluiting van haar winkel.

Corry die ruim 40 jaar de Cadeauwinkel met veel liefde en toewijding heeft geëxploiteerd is deze dag met een welverdiend pensioen gegaan, de deur van haar winkel werd symbolisch door haar definitief gesloten, en waar kun je een echte Carnavalsvierder in hart en nieren dan gelukkig mee maken, natuurlijk met een persoonlijk gericht optreden van een Dweilorkest.

Langs deze weg wensen wij Corry nog veel geluk voor de toekomst.


AFSCHEID VAN ROB KEUS          30-10-2022

 

Op zondag 30 oktober tijdens de viering van het 12½ jarig jubileum van onze vereniging Dweilorkest de Loatbloejers hebben wij officieel afscheid genomen van Rob Keus. Rob is na de oprichting van Dweilorkest de Loatbloejers in november 2009 toegetreden als Trompettist bij de Loatbloejers en heeft in april 2010 de honneurs bij de Loatbloejers waargenomen als Instructeur - Dirigent. Rob heeft tot aan zijn vertrek wegens verhuizing naar Nijverdal in maart 2022 om aan een nieuwe fase in zijn leven te beginnen, met ontzettend veel plezier, enthousiasme en een grote inzet het muzikale niveau van de Loatbloejers naar een hoger plan geleidt. De grote persoonlijke inbreng van Rob is altijd geweest dat wij ons moesten onderscheiden van andere Dweilorkesten door een net iets andere en vaak ook moeilijkere partituur te spelen als de geijkte partituren die normaal door een dweilorkest gespeeld worden, dit vaak tot ieders tevredenheid, dit soms ook tot wanhoop van sommige leden, dit echter altijd met het streven tot een goed eindresultaat. Ook is Rob met zijn uitstekende kwaliteiten als Trompettist een grote aanvulling geweest bij de optredens, hij stond altijd met een grote gedrevenheid voorop. Door zijn grote persoonlijke en altijd positieve inbreng is Rob jarenlang van grote waarde geweest voor de Loatbloejers, we zullen hem dan ook zeker gaan missen.

Rob bedankt voor je jarenlange inbreng en inzet bij de Loatbloejers, wij wensen jou heel veel geluk toe voor de toekomst.

 


AFSCHEID VAN ANNEKE LANTERS EN PASCAL PETERS          18-10-2021

 

Op maandag avond 18 oktober voor aanvang van de wekelijks repetitie hebben Anneke Lanters en Pascal Peters afscheid van de Loatbloejers genomen. Anneke en Pascal die ook lid zijn van Dweilorkest de Dreumels uit hun woonplaats Bemmel waren gevraagd voor een nieuw te formeren Dweilorkest waarbij ze zich hebben aangesloten. Ze gaven aan toe te zijn aan een nieuwe muzikale uitdaging waarbij het lidmaatschap van drie Dweilorkesten ondanks hun muzikale gedrevenheid en het plezier dat zij hebben aan het muziek spelen in groepsverband toch iets teveel van het goede voor hun was.

Wij wensen Anneke en Pascal veel geluk toe voor de toekomst.

 


VERRASSINGS OPTREDEN TER ERE VAN WILLO LYON BIJ RESTAURANT OSTERIA POMODORO TE LENT          01-10-2021

 

Op vrijdag 1 oktober hebben de Loatbloejers een klein verassingsoptreden verzorgt op het terras bij de ingang van Restaurant Osteria Pomodoro aan de Pastoor van Laakstraat te Lent ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van Willo Lyon die daar samen met zijn familie en vrienden aan het diner zaten. Dit optreden werd zeer enthousiast ontvangen en zeer gewaardeerd door Willo, Nicole en de familie. Willo heeft tijdens dit optreden het nummer Sweet Caroline op de Grote trom meegespeeld als definitief afscheid van zijn grote liefde de Grote trom en van de Loatbloejers.

 


HET EERSTE OPTREDEN NA EEN LANGE PERIODE VAN MUZIKALE STILTE BIJ VERZORGINGSHUIS CAMPANULA TE LENT          20-07-2021

 

Het eerste optreden na de corona-stop van Dweilorkest de Loatbloejers vond plaats op dinsdag 20 juli 2021, dit was de dinsdag van de Nijmeegse Vierdaagse die helaas wederom was afgelast. Ondanks dat verschillende leden anderhalf jaar hun instrument niet hadden aangeraakt, deze dus uit de mottenballen gehaald moest worden, en de kleppen en ventielen van de blaasinstrumenten los gemaakt en van olie moesten worden voorzien, verliep dit optreden wonderwel boven verwachting. Het bespelen van het muziekinstrument was ons gelukkig nog niet verleerd, al bracht de embrasure sommige leden tijdens dit optreden wel wat in de problemen. We hebben ons in de stralende zon in de tuin bij Verzorgingshuis Campanula aan de Barbarastraat 192 te Lent van onze beste muzikale kant laten zien, en hebben voor de bewoners en de medewerkers van Campanula een leuk en gezellig optreden neer gezet. Tijdens dit optreden hebben we verschillende nummers uit de oude doos de revue laten passeren met als hoogtepunt de Amsterdamse medley, de bewoners en medewerkers van Campanula waren zeer enthousiast en hebben van dit optreden genoten. In samenspraak met de Coördinator welzijn van Campanula is besloten hier een vervolg aan te geven en hier een jaarlijks terugkerend optreden van te maken. Omdat traditiegetrouw na ons ochtend optreden tijdens de Vierdaagse gezamenlijk een ontbijt wordt genoten bij Huize Wolters, hebben we dit jaar om toch aan de traditie te kunnen voldoen, en om nog gezellig even met elkaar bij te kunnen praten na een lange tijd van stilte, gezamenlijk een heerlijke lunch en een lekker glaasje genoten op het zonnige terras bij Restaurant Zijdewinde.

 


EINDELIJK, WE KUNNEN WEER, DE ALGEMENE LEDENVERGADERINGEN EN AANVANG VAN DE REPETITIES         28-06-2021  en   05-07-2021

 

Omdat begin juni de vaccinaties in Nederland zoverre hun werk hadden gedaan dat het aantal besmettingen met het coronavirus Covid-19 en de IC opnames drastisch waren gedaald, werd begin juni door de overheid besloten om de strenge regelgeving ten aanzien van het corona virus te versoepelen. Het was na een lange tijd van stilte, een lange en moeilijke periode waarin het coronavirus voor een heel groot deel ons leven heeft bepaald, en die door verschillende persoonlijke omstandigheden voor ieder van ons een andere invulling heeft gekend, goed om ons sociale leven dat we Oh zo gemist hebben gezamenlijk weer een invulling te kunnen geven.

Dit resulteerde erin dat wij op maandag 28 juni als eerste activiteit de Algemene ledenvergaderingen 2019 en 2020, die door toedoen van de geldende maatregelen ten aanzien van het virus niet eerder konden plaatsvinden, in de “Open Hof” konden houden zodat wij ons hierna volledig op het doel van de vereniging kunnen gaan storten, het gezamenlijk muziek maken in een gezellige ambiance. Het deed de hierbij aanwezige duidelijk goed elkaar weer te mogen zien en te kunnen begroeten, en de vergadering werd dan ook gezellig met een lekker drankje afgesloten.

 

Op maandag avond 5 juli stond de eerste repetitie op het programma, het bestuur van de voetbalvereniging DVOL had ons haar fiat gegeven om weer gebruik te mogen maken van de kantine voor onze wekelijks repetities. Ondanks dat verschillende leden anderhalf jaar hun instrument niet hadden aangeraakt, deze dus uit de mottenballen gehaald moesten worden, en de kleppen en ventielen van de blaasinstrumenten los gemaakt en van olie moesten worden voorzien, verliep deze repetitie wonderwel boven verwachting. Het bespelen van het muziekinstrument was ons gelukkig nog niet verleerd, al bracht de embrasure sommige leden op deze eerste repetitie avond wel wat in de problemen.

Op deze avond zijn ook Willo en Nicole Lyon officieel afscheid van ons komen nemen, dit met pijn in hun hart, waarbij door hun aangegeven dat zij een zeer leuke en fijne tijd hebben gehad bij de Loatbloejers waar ze met plezier op terug zullen blijven kijken.

 


AFSCHEID VAN WILLO EN NICOLE LYON          14-06-2021

 

Op 14 juni kregen we van Willo en Nicole Lyon het bericht dat zij om medische gronden hun lidmaatschap bij de Loatbloejers helaas moesten beëindigden.

 

Willo die door medische klachten erg veel last van zijn benen heeft en door opkomende pijn niet meer lang kan staan en lopen, moest tot zijn grote spijt en met veel verdriet in zijn hart na 35 jaar muziek te hebben gespeeld in diverse Dweilorkesten, definitief afscheid nemen van zijn grote liefde de Grote trom.

 

Nicole die leed aan COPD, en na in mei 2020 geveld te zijn geweest door het coronavirus, zag haar longen helaas zover achteruit gaan dat zij niet meer de gewenste lucht kon opbrengen om haar favoriete instrument de trompet te kunnen bespelen.

Willy en Nicole zijn door hun grote enthousiasme, door hun positieve inbreng en door hun altijd vrolijke karakter van grote waarde geweest voor de Loatbloejers, we zullen ze zeker gaan missen.

Wij wensen Willo en Nicole een goede gezondheid en veel geluk toe voor de toekomst.

 


AFSCHEID VAN ELS NIJE BIJVANK          07-04-2021

 

Op 7 april 2021 kregen we van Els Nije Bijvank het bericht dat zij afscheid nam van de Loatbloejers, ze was tot de conclusie gekomen door haar drukke werk, haar lidmaatschap bij Dweilorkest de Dreumels en haar (nieuwe) hobby's dat het lidmaatschap bij ons haar gewoon teveel van het goede was. Els is begin februari 2020 als aspirant Altsaxofoniste toegetreden tot de Loatbloejers en heeft door het corona Covid-19 virus slechts enkele repetities kunnen bijwonen. Ook heeft Els slechts een enkel optreden meegemaakt en heeft zij niet officieel tot vereniging de Loatbloejers kunnen toetreden. Els was door haar muzikale kwaliteiten en haar enthousiasme een goede aanvulling voor de Saxofoon sectie, en ook al hebben we haar maar kortstondig binnen onze club mogen verwelkomen, we zullen haar zeker gaan missen.

Wij wensen Els heel veel geluk toe voor de toekomst.

 


CARNAVAL 2021          14-02-2021

 

Het coronavirus regeert nog steeds en legt ons de nodige beperkingen op. De leukste en gezelligste dagen van het jaar die voor een Dweilorkest denkbaar zijn, de Dolle en Dwaze Carnavalsdagen, kunnen dit jaar helaas geen doorgang vinden. Toch wilde het bestuur van vereniging Dweilorkest de Loatbloejers de Carnavalsdagen niet ongemerkt voorbij laten gaan en heeft hierom een plan bedacht om toch op afstand samen met alle leden een “Prosit” uit te kunnen brengen op Carnaval 2021. Op vrijdag 12 februari zijn de bestuursleden bij alle leden thuis aan de deur geweest om een Carnavalskaart met opbeurende tekst af te geven, dit tezamen met voor de Heren een lekkere fles Paulaner gerstenat en hoe toepasselijk een flesje Corona, en voor de Dames een heerlijke fles wijn. Het bestuur heeft per Carnavalskaart alle leden verzocht om op zondag 14 februari om 11.11 uur gelijktijdig met alle leden vanuit thuis een “Prosit” uit te brengen op de Carnaval 2021 middels een glaasje van het heerlijke “Nat” dat door het bestuur is thuisbezorgd, en hiervan middels een foto verslag te doen voor plaatsing op deze website. Veel leden hebben hier gehoor aan gegeven, daarvoor hartelijk dank.  Zie de foto’s hieronder.

 

 

Na de Carnaval; De vaccinaties tegen het coronavirus zijn gelukkig in volle gang, dit geeft hoop voor de muzikale toekomst, al duurt het nog wel even voordat dit zijn uitwerking heeft. De Avondvierdaagse van Bemmel met de aansluitende traditionele barbecue op vrijdag 28 mei moeten we van de agenda schrappen, en ook de Bemmelse Dweildag op zondag 13 juni en het nationaal kampioenschap Dweilorkesten op zaterdag 3 juli te Voorthuizen zullen hoogstwaarschijnlijk geen doorgang vinden. De organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse heeft al laten weten dat deze definitief dit jaar niet doorgaat, begrijpelijk maar toch een grote teleurstelling.

 

Is er dan geen enkel licht meer aan de muzikale horizon? Jawel, het bestuur gaat ervan uit dat de regels met betrekking tot het coronavirus eind april begin mei de mogelijkheid bieden om weer een avond op gepaste afstand van elkaar bij elkaar te kunnen komen, dit zoals afgelopen jaar in juni, gezellig informeel een avondje socialiseren onder het genot van een drankje en een hapje. Verder hoopt het bestuur dat de vaccinaties in augustus in zoverre hun werk hebben gedaan dat het IFKS Skûtjesillen op maandag 9 augustus op het Heegermeer te Friesland doorgang vind, en dit dus ons daadwerkelijke eerste optreden gaat worden dit jaar. Laten we ons hierop maar volledig gaan richten, we maken hier dan een geweldige dag uit van. Ook het Jeroen Bosch Dweilfestival op zondag 5 september zal waarschijnlijk doorgang kunnen vinden, ook daar gaan we vanuit, en inmiddels is de Sneeker Dweildag op zaterdag 2 oktober ook al een welkome aanvulling op de agenda bevonden. Natuurlijk staat ons 10-jarig, inmiddels bijna ons 12½ jarig, jubileum ook op het programma 2021, dit zal waarschijnlijk in september of oktober groots gevierd gaan worden, en ook zal er worden uitgekeken naar meerdere alternatieve optredens verder in het jaar om ons gemis van het samen muziek maken in het afgelopen jaar en de nog toekomstige maanden in te halen en goed te maken.

 


AFSCHEID VAN MARIA EBBEN- EBBERS EN VAN IDA SPAAN          31-06-2020

 

Helaas hebben we per 1 juli afscheid van een tweetal leden moeten nemen, Trompettiste Maria Ebben- Ebbers en Altsaxofoniste Ida Spaan.

 

Maria kwam er in de coronatijd achter, en ook nadat zij in mei met pensioen was gegaan, dat zij het als zeer prettig ervaarde alle tijd voor zichzelf te hebben en totaal geen verplichtingen te hebben, Maria heeft haar lidmaatschap opgezegd om van alle rust te kunnen gaan genieten. Maria is in maart 2018 bij de Loatbloejers toegetreden, ze was een aanwinst voor de Trompet sectie, een gewaardeerd en geliefd lid en we zullen haar zeker gaan missen.

 

Voor Ida Spaan stond een verhuizing naar het dorpje Berghem in Brabant op het programma waardoor de afstand naar Lent voor de wekelijkse repetities voor haar te groot werd. Ida is in oktober 2010 toegetreden tot de Loatbloejers en heeft zich in de jaren geliefd gemaakt door zowel haar muzikale kwaliteiten op de Altsaxofoon als haar voor velen inspirerende sociale kwaliteiten. Vele jaren heeft Ida ook haar stempel gedrukt in de Muziek commissie, haar inbreng en haar muzikale steun zullen we binnen de Loatbloejers dan ook enorm gaan missen. Ida heeft aangegeven dat zij graag wanneer zij de mogelijkheid hiertoe heeft nog deel wilt nemen aan enkele optredens en activiteiten van de Loatbloejers.

Wij wensen Maria en Ida heel veel geluk toe voor de toekomst.

 


EN TOEN WERD HET STIL          03-06-2020


2020 is voor vereniging Dweilorkest de Loatbloejers een bewogen jaar, een jaar dat hoopvol begon op maandag 6 januari met de traditionele Nieuwjaarstoespraak van Voorzitter Theo Voorn en het gezamenlijk uitbrengen van een toast op het nieuwe jaar middels het heffen van het glas. Het sociale leven werd echter op maandag 16 maart na de carnavalsdagen abrupt beëindigd door toedoen van het coronavirus Covid-19 dat het hele land vanaf dat moment in zijn (angst)greep hield.
Vereniging de Loatbloejers is vanaf 16 maart gestopt met al haar activiteiten, de deur van de repetitie ruimte ging op slot, de ene na de andere Dweildag en ook de Festivals werden door de organisaties afgelast, de Nijmeegse Vierdaagse werd gecanceld, en het 10-jarig jubileum van de vereniging werd afgelast, kortom het muzikale en het sociale leven van de vereniging hield op met haar bestaan.
Wanneer onze wekelijkse repetities weer kunnen aanvangen is afwachten, echter het bestuur van de vereniging heeft besloten om de regelgeving van de Overheid en de extra richtlijnen van de KNMO die afgegeven zijn voor koren en muziekgroepen in te acht nemen, het is nu afwachten hoe de perikelen rond het corona virus zich ontwikkelen alvorens een beslissing te kunnen nemen. Het bestuur blijft zich echter inspannen om na een toekomstige versoepeling van de geldende voorschriften en regelgeving naar mogelijkheden te zoeken voor een aanvang van de repetities, en- of naar de mogelijkheid uit te kijken om elkaar te kunnen ontmoeten voor een ander gezellig samenzijn, waarbij opgemerkt dat het natuurlijk aan de leden zelf is de beslissing te nemen om weer te komen repeteren en- of voor een andere activiteit bij elkaar te komen. Er is echter wel een klein muzikaal lichtpuntje aan de horizon, de organisatie van de Bemmelse dweildag gaat er vooralsnog vanuit dat de Bemmelse dweildag op 13 juni 2021 gewoon doorgang kan vinden, laten we ons met z'n allen daar op richten zodat we tenminste nog een positief muzikaal vooruitzicht hebben.

Blijf allen gezond en hopelijk snel tot een muzikaal wederzien.

 


AFSCHEID VAN HELEN PETERS          31-12-2019

 

Op maandag avond 9 december 2019 hebben we tijdens de repetitie afscheid genomen van onze Altsaxofoniste Helen Peters, per 31 december heeft Helen haar lidmaatschap bij vereniging Dweilorkest de Loatbloejers opgezegd, ze heeft ervoor gekozen haar muzikale carrière een andere invulling te gaan geven. Helen is vanaf januari 2012 een gewaardeerd en toegewijd lid geweest binnen vereniging Dweilorkest de Loatbloejers.  We hebben Helen door de jaren heen leren kennen en mogen ervaren als een zeer ambitieuze, een gedreven en vooral ook een enthousiaste muzikante die altijd voorop stond tijdens de repetities en bij optredens. Vaak was Helen ook de gangmaker binnen onze vereniging, was ze zeer sociaal en geliefd, ze stond iedereen met raad en daad bij, deelde lief en leed, en ook aan de nodige humor ontbrak het bij haar niet, we zullen Helen echt gaan missen. Helen blijft de Loatbloejers gelukkig wel een warm hart toe dragen en zal in de toekomst wanneer dit voor haar mogelijk is nog deelnemen aan enkele activiteiten en optredens.

Wij wensen Helen heel veel geluk toe voor de toekomst.